Tekintse meg képz&eacuteseinket.
Felvételi

Környezetgazdálkodási agrármérnöki alapszak (BSc.)

 

Környezetgazdálkodási agrármérnök

 

A képzés célja

 

A képzés célja olyan környezetgazdálkodási agrármérnökök képzése, akik a mezőgazdasági mérnöki ismereteken túl képesek a mezőgazdasági környezet szabályozott hasznosításával, hatékony védelmével és tervszerű fejlesztésével kapcsolatos irányítási és végrehajtási feladatok elvégzésére. Alkalmasak Európai Uniós, országos és regionális pályázatok készítésére. Hatékonyan érvényesítik a környezetgazdálkodás elveit a fenntartható mezőgazdaság, a környezet- és tájvédelem gyakorlatában, továbbá kellő mélységű elméleti ismeretekkel rendelkeznek ahhoz, hogy a képzés második (MSc képzés) ciklusába léphessenek.

Az ideális jelentkező

 

Aki érdeklődik a környezetkímélő mezőgazdasági termelés, az ökológiai (bio) gazdálkodás; a környezetgazdálkodás speciális területei, mint a környezettechnika, környezetvédelem, hulladékgazdálkodás iránt, aki fontosnak tartja a környezet olyan jellegű hasznosítását, hogy közben a beavatkozással kárt ne okozzon, aki fontosnak tartja, hogy egy jó szakember széles körű alap- és szakismerettel rendelkezzen és mindezeken túl vezetési és szervezési ismeretekre is szert akar tenni.
Elhelyezkedési esélyek és lehetőségek

 

A környezetgazdálkodási agrármérnök szakképzettsége széleskörűen hasznosítható valamennyi mezőgazdasági termeléssel kapcsolatos szakterületen, a gazdasági méretektől függetlenül, kihasználható a nemzeti talaj- és tájvédelmi, az agrár-környzetgazdálkodási feladatok ellátásában, a kistérségi és helyi szaktanácsadási- és ellenőrzési hálózatokban, szolgálatoknál. A végzett mérnök alkalmas a mezőgazdasági termelésre specializálódott vállalkozások termelési, termeltetési feladatainak operatív koordinálására, s vállalkozóként akár kisebb gazdaságok különböző bérmunkaigényének (talaj előkészítés, vetés, növényvédelem, betakarítás) kielégítésére, továbbá vállalatok környezetirányítási, hulladékgazdálkodási rendszerének kezelésére is.